DM Bronze til Elite Herreholdet - Super Indsats

Indsendt af 1900 WEB den 6. september 2016, kl. 23:13 Elite

For første gang i 10 år fik Århus 1900 medaljer med hjem fra et Danmarksmesterskab for hold !
KÆMPE TILLYKKE TIL ALLE PÅ OG OMKRING HOLDET !

Her et medrivende referat fra weekenden skrevet af Esben:

For første gang i 5 år var mange af ”collegedrengene” hjemme til slutspillet i elitedivisionen. Med hjælp fra rigtig mange spillere i klubben formåede vi at kvalificere os, og i første kamp stod HRT på programmet. Det skulle vise sig at blive en stor mundfuld, da de havde hevet to svenskere og en tysker med på holdet. Anders vandt sikkert i 4. single, og på trods af godt spil fra Andreas i 2. single, måtte vi se os nede 1-3 efter singlerne. I 1. herredouble besejrede Anders og Andreas Lyngbæk/Prpic 10-8 i match tiebreak og reducerede dermed til 2-3. Desværre var en sætbold i første sæt og 3-1 i andet ikke nok til at vinde 2. herredouble, og vi måtte indse at søndagen stod på bronzekamp mod Gentofte. På trods af nederlaget var der god stemning på hotellet om aftenen, og vi var enige om, at vi nægtede at tage tilbage til Aarhus uden medalje. 

Søndagen udviklede sig til lidt af et eventyr. Vi besluttede at trække Søren fra single og hive Esben ind i stedet for. Dermed skulle Andreas og Esben i kamp som de første. Andreas spillede en stort set fejlfri kamp og vandt i sikker stil over Philip Ørnø med 6-3 6-3. Esbens kamp var lidt af en rutsjetur. Efter at have kæmpet sig tilbage fra 2-6 0-4, måtte han til sidst se sig besejret i matchtiebreak og den samlede score 6-2 4-6 10-5. På dette tidspunkt var Mads gået i gang imod Andreas Lauland. Desværre fandt Laulund rutinen og sit aggressive spil frem, og så kan det være svært at stille noget op. Altså kom vi ned 2-1. Anders skulle prøve at udligne tingene, og efter et tabt første sæt og en 2 timers regnpause (kampen blev herfra spillet indendørs) fandt han en masse fight frem og fremtvang et tredje sæt. Men desværre måtte vi endnu en gang erkende, at matchtiebreaks’ne bare ikke var på vores side. En velspillet matchtiebreak endte således med en sejr til Ole Jensen på 10-8. 

Søndag eftermiddag kl. 17.30 var fornemmelsen på holdet noget flad. Det var som om tingene bare ikke rigtig gik vores vej. Nede 1-3 vidste vi, at de to doubler, såvel som et golden set, skulle vindes for at kunne få et stykke metal om halsen. Inden kampstart fik vi tændingen op og blev enige om, at vi på dette tidspunkt stod i en ”alt at vinde, intet at tabe” situation. Mads og Esben kom flyvende fra start og var hurtigt foran 6-1 2-0. Men som så mange før denne weekend vendte kampen. Laulund/Jensen spillede sig tilbage og vandt andet sæt 6-3. På præcist samme tid vandt Andreas og Anders andet sæt, også med 6-3, efter at have tabt første. Derfor skulle begge kampe afgøres i matchtiebreak. Nede med matchbold på begge baner (hhv. 7-9 og 9-10) var der ikke meget håb tilbage, og drømmen om medalje virkede fjern. Men i løbet af 4 minutter blev denne drøm i dén grad genoplivet. Andreas og Anders vandt 12-10, og få sekunder efter afgjorde Mads 2. herredouble med en konsekvent baghåndsflugtning. Holdkampen skulle dermed afgøres på en måde ingen af os havde prøvet før: Golden Set. 

Efter en halvkompliceret proces blev det afgjort, at Anders og Andreas skulle i ilden mod Philip Ørnø og Jonas Berg. På sidelinjen forsøgte Aarhus 1900 spillere og forældre at overdøve den markant større gruppe af Gentofte tilskuere. Stemningen var elektrisk, og det er noget af det fedeste vi alle har oplevet som spillere i Danmark. De to doublehold fulgtes ad hele vejen til 7-7. Her forærede Gentofte os et gratis point i form af en dobbeltfejl (aldrig har det føltes så godt). Ved 8-7 satte Anders en perfekt 1. serv, og det var let for Andreas at afgøre bolden med en forhåndsflugtning. Opskriften på næste bold (matchbold) var nøjagtigt den samme. Anders hamrede en 1. serv afsted, og Andreas brød elegant ind ved nettet med en baghåndsflugtning, der var umulig for de andre at nå. Andreas og Anders vendte sig straks ud mod os andre med knyttede næver, og vi spurtede alle ind på banen for at omfavne dem. Hvad der for en halv time siden havde syntes umuligt, var pludselig en realitet. For første gang i over 10 år havde 1900 fået medaljer med hjem fra et Danmarksmesterskaberne for hold, og den 3 timers køretur hjem fra København virkede noget lettere end den plejer at være. 

Der skal lyde en stor tak til Tulle, der frivilligt tog med 1. holdet som coach og sørgede for praktiske ting såvel som højt humør, motivation og indædthed på holdet hele weekenden. Yderligere skal der lyde en tak til alle familiemedlemmer, der tog turen til København for at støtte op om os på vores medaljejagt. Vi glemmer det aldrig! Forza 1900!